En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Biff Rydberg#49

Biff Rydberg

45 minuter 4 personer

Ingredienser:

1 dl crème fraiche
0,5 dl persilja, finhackad
3 tsk fransk senap
10 st potatis
700 g oxfilé
4 st ägg
3 stgul lök
salt och peppar
smör

Gör så här:

Tärna potatisen fint och spola med kallt vatten för att dra ur stärkelserna.
hacka löken och persiljan fint. Skär köttet i kuber.
Häll av vattnet från potatisen i ett durkslag och råstek potatisen gyllenbrun i en panna, salta och peppra.
Fräs lök separat i lite smör i en annan stekpanna.
Stek köttet i en het stekpanna, salta och peppra.
Blanda creme fraiche med en klick dijonsenap så att smaken blir lagom mild
Lägg upp på i små grupper på varma tallrikar, lök, kött och potatis separat.
Garnera med persilja, en äggula i sitt skal och senapsröran.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019