En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Fylld paprika#30

Fylld paprika

40 minuter 4 personer

Ingredienser:

8 st paprikor
1 st gul lök
500 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
2 tsk malen kummin
1 msk paprikapulver
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200°.
Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas.
Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken.
Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor.
Rör om och låt sjuda några minuter.
Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken.
Baka i 30-40 minuter i ugnen.
Ps: du kan med fördel ha tomatsås i ugnsformen för extrta smak.


Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019