En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Kalops#31

Kalops

90 minuter 4 personer

Ingredienser:

1 kg nötkött tex bog eller högrev
200 g morötter
2 gula lökar
2 msk konc kalvfond
2 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 l vatten
smör och olja till stekning
salt och vitpeppar
ev. en skvätt soya

Gör så här:

Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar.
Fräs några minuter under omrörning.
Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet.
Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme.
Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019