En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Kålpudding#48

Kålpudding

45 minuter 4 personer

Ingredienser:

800 g vitkål
25 g Smör
2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1,5 dl kokt vitt ris
1 st gul lök
1 msk Smör
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st ägg
1 dl mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar.
Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet.
Låt koka tills vattnet kokat bort.

Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form.
Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019