En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Köttsoppa#55

Köttsoppa

30 minuter 4 personer

Ingredienser:

800 g nötbog
1 tsk salt
2 st lagerblad
1 st hönsbuljongtärning
2 st morötter
2 st palsternackor
1/2 st liten rotselleri
5 st potatisar
1/2 st liten purjolök
salt och peppar

Gör så här:

Dela köttet i 4 delar (för 4 port), lägg det i en kastrull och skölj under rinnande vatten.
Häll av vattnet och tillsätt nytt så att det täcker köttet.
Koka upp häll bort vattnet och skölj köttet igen.
Häll på vatten så att det når ca 3 cm över köttet. Tillsätt salt.
Koka upp och skumma. Lägg i lagerbladen och buljongtärningen,
koka köttet sakta ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Skumma under tiden.
Ansa skala och skär morötter, palsternackor och rotselleri i 2 cm tärningar.
Tillsätt rotfrukterna i soppan och koka sakta 15-20 minuter. Ta upp köttet och låt det svalna något.
Skala och skär potatisen i 2 cm tärningar, tillsätt potatisen i buljongen och koka sakta ca 10 minuter eller tills alla rotsaker är mjuka.
Ansa och skär purjolöken i tunna ringar, lägg dem i buljongen och koka sakta 5 minuter.
Skär köttet i tärningar och lägg ner dem i buljongen.
Smaka av med salt och peppar.

Servera köttsoppan med knäckebröd och lagrad ost.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019