En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Pad Thai#20

Pad Thai

25 minuter 4 personer

Ingredienser:

200 g skalade råa stora räkor
250 g japanska risnudlar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk röd chilifrukt
150 g fläskkött
40 ml fisksås
40 ml saft av lime
2 tsk farinsocker
2 st ägg
2,5 dl böngroddar
4 msk torrostade jordnötter
koriander

Gör så här:

Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan.
Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna.
Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna.
När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläsk, och steker under en ständig omrörning i två minuter.
Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.
Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg.
Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.
Strö över böngroddar, koriander och jordnötter.

Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019