En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Panerad torskfile#16

Panerad torskfile

30 minuter 4 personer

Ingredienser:

650 g färsk torskfilé
1 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 tsk salt
0,5 tsk citronpeppar
2 msk smör till stekning
1/2 st citronklyfta

Gör så här:

Dela fiskfilén i portionsbitar
Vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och citronpeppar.
Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida.
Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019