En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Pannbiff med löksky#06

Pannbiff med löksky

30 minuter 4 personer

Ingredienser:

700 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl vatten
2 st ägg
2 msk kalvfond
2 tsk salt
2 krm peppar
3 st gul löl
800 g potatis
1 dl mjölk
1 msk smör
Matfett (smör)
Lingonsylt

Gör så här:

Blanda halva mängden vatten med ströbröd. Låt svälla en stund.
Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond och ytterligare vatten till lagom konsistens.
Blanda väl. Forma portionsbiffar.

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar.
Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig.
Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd ev. med vätska för att inte koka torrt.
Stek i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta.
Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019