En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Pitepalt#41

Pitepalt

45 minuter 4 personer

Ingredienser:

1 kg råskalad potatis
600 g rimmat sidfläsk
1/2 kg kokt potatis
3-5 dl vetemjöl
Salt

Gör så här:

Riv den råa potatisen på fina sidan av rivjärnet. Låt den rinna av i ett durkslag. Riv även den kokta potatisen.
Blanda potatis, mjöl och salt till en hållbar men ändå ganska lös smet och rulla runda bollar.
Hacka fläsket fint och forma det till kulor.
Tryck in fläskbollen i potatisbollen. Den ska vara ordentligt omgiven av paltsmet.
Koka palten i lätt saltat vatten på svag värme i ca 45 minuter tills den flyter upp.

Servera med rårörda lingon och smält smör.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019