En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Saffranspannkaka#22

Saffranspannkaka

40 minuter 4 personer

Ingredienser:

1 kg risgrynsgröt
1 st paket saffran, (1/2 g)
2 msk strösocker
3 st ägg
1 dl mandel, (65 g)
servera med sylt & grädde

Gör så här:

Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker.
Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll kokande vatten över mandeln, häll av vattnet och dra av skalet från mandeln.
Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30x20 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019