En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Skomakarlåda#28

Skomakarlåda

30 minuter 4 personer

Ingredienser:

4 skivor oxfilé eller utskuren biff (ā 125 g)
800 g potatis (mjölig sort)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1/2 paket bacon (ā 140 g)
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 st morötter
4 dl haricots verts
1 msk smör till stekning

Gör så här:

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
Häll av vattnet och mosa potatisen.
Värm mjölken. Blanda potatisen med varm mjölk (börja med den mindre mängden och tillsätt ev mer) och smör och vispa det fluffigt.
Krydda med salt och peppar. Ställ moset åt sidan och håll det varmt.

Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida i smör. Lyft upp dem och håll varma.
Häll vin och fond i stekpannan och vispa runt. Låt koka 1-2 minuter.
Lägg biffarna ovanpå potatismoset. Toppa med bacon blandat med persilja och lite skysås.
Servera gärna med kokta grönsaker, t ex morötter och haricots verts.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019