En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Spenatsoppa#57

Spenatsoppa

15 minuter 4 personer

Ingredienser:

500 g hackad bladspenat
1 st gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 st ägg

Gör så här:

Koka äggen.
Skala och finhacka löken och tinade bladspenaten grovt.
Fräs lök och spenat i smör i en kastrull.
Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter.
Gör en redning med vetemjölet utrört i lite vatten. Vispa ner under omrörning.
Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med 2 hårdkokta ägghalvor och bröd.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019