En kokbok

100 svenska husmans klassiker

Alla Pasta Potatis Ris Kött Korv fisk Kyckling Soppa Sallad

Tikka masala#35

Tikka masala

30 minuter 4 personer

Ingredienser:

500 g kycklingfiléer
3 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 st kanelstång
2 st gula lökar
1 st röd paprika
1 st kruka malen koriander
2 msk Smör-&rapsolja
4 st vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl matyoghurt

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Blanda samman kryddorna. Skala och skär lökarna i tunna skivor.
Skär paprikan i bitar. Ta bort och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna.
Stek lök och paprika i smör-&rapsolja tills de är mjuka. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och kryddblandning.
Stek ytterligare 5 min. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar.
Låt koka på svag värme ca 10 min. Rör ner matyoghurten.
Strö över korianderblad och servera med t ex Asiatisk yoghurtsås, mango chutney och naanbröd.

Mat.se logo
MAT.se erbjudande! Ange kod SOL17 så får du 150kr rabatt på ditt första matkasse när du handlar för 700kr

Relaterade recept:

enKokbok.se 2019